Gastromie

Limburg staat bekend om de vele restaurants, het lekkere eten en de bourgondische levenswijze. Er zijn dan ook veel restaurants en café’s die we u van harte aanbevelen. Hierinder vind u er een paar:

Wandelcafe An Gen Kirk in Vijlen, gezellig gastvrij, heerlijk eten en een bijzondere inrichting…

De Bernardushoeve in Eys / Trintelen, lekker en niet te duur eten op terras met het mooiste uitzicht en de mooiste zonsondergangen…en de uiensoep is de beste van Limburg!

Italiaans afhaalrestaurant ENZO in Heerlen, niet te overtreffen en je denkt dat je in Italie bent…

Gasterij De Linde in Vaals, strandsfeer in Limburg? Ja het bestaat en je waant je in het paradijs…

Restaurant Lambieck in Eys, eigenaars Jaques en Nicole ontvangen u in een echte Limburgse sfeer met typische biologische streekgerechten…een belevenis!

Pauls ijsboerderij in Wijlre, the place to be voor het lekkerste ijs en de gezelligste high tea’s…

Boek nu

Aktief

Wandelen langs de mooiste typisch Limburgse plekken? Wij helpen u graag op weg! Abseilen van de Wilhelminatoren in Valkenburg? Mountainbiken door de mergelgrotten? Spooktochten door de grotten? Grootste klim park in de Euregio (niet echt handig met hoogtevrees..) Wat dacht u van overdekt skieën of snowboarden bij SnowWorld in Landgraaf.

Wielertochten zoals Limburgs Mooiste, AmstelGoldRace, 3-landen Omloop? Maar ook kanovaren op de Maas of survivalweekenden? Het is hier allemaal…

In het zuidelijke puntje van Limburg heeft u de mogelijkheid om in een korte tijd de grens over te steken. Binnen enkele minuten zit u in België maar ook zo snel in Duitsland. Bezoek  steden als Keulen, Duesseldorf of Aachen. Maar net zo snel in Luik, Hasselt of zelfs Antwerpen. Motortochten door het Ourthe-dal in de Belgische Ardennen, langlaufen op de Baraque-Michel, wandelen in de Nord-Eiffel en de prachtige Kerstmarkten.

Direct in de omgeving vindt u zeker iets wat de moeite van het bezoeken meer dan waard is. Een bezoek aan het Gaiapark, Mondo Verde, maar ook de vele erfschatten uit het Limburgse verleden. Denkt daarbij aan de kolenmijnen en ook de vele kerken, kastelen en kloosters in de regio.

Wat dacht u van de Limburgse schuttersfeesten, het OLS. Maar ook optredens van Andre Rieu op het Vrijthof en PinkPop? Het Preuvenemint in Maastricht of de grootste kunst tentoonstelling van de wereld TEFAF? Carnaval of Kerstmarkt in de grotten? Het is hier allemaal..!

Boek nu